Fondant pentru glazuri deosebite
Fondant uscat - pentru fondanti deosebiti
Fondantul uscat produs de Suedzucker sta la baza unui numar practic nelimitat de glazuri speciale. Folosind produsul nostru, patiserii si cofetarii isi pot produce propriile lor variante de fondant care sa corespunda preferintelor lor pentru aplicatii speciale. In cadrul unui proces de fabricatie special, zaharoza pura, ultra-curata este macinata foarte fin si amestecata cu sirop de glucoza uscat prin pulverizare, obtinandu-se o baza fondanta care nu mai poate fi descompusa in parti separate. Fondantul uscat poate fi preparat si aplicat cu usurinta si foarte repede. | Consistenta fondantului final poate fi modificata dupa preferinta utilizatorului, prin adaugarea unei cantitati variabile de apa. Se vor obtine niste glazuri transparente sau semiopace, de un alb imaculat, facute anume pe masura cerintelor dumneavoastra. Glazurile facute cu fondantul uscat au aceeasi stralucire inegalabila pe care o gasiti la toti fondantii Suedzucker. Aspectul stralucitor, luminos, se mentine chiar si la prajiturile si produsele de patiserie ambalate si depozitate pentru perioade mai indelungate. |
Scurta prezentare a fondantului uscat
- produs de baza pentru crearea de glazuri speciale;
- serveste la prepararea umpluturilor si cremelor speciale;
- necesita putin timp pentru preparare si aplicare;
- se poate obtine consistenta dorita prin adaugarea de apa;
- se pot obtine glazuri transparente, usor opace sau glazuri opace, de un alb imaculat;
- daca este nevoie, se pot adauga coloranti si arome;
- produsele pot fi ambalate, fara ca stralucirea lor sa aibe de suferit;
- fondantul uscat poate fi depozitat un timp foarte indelungat, daca este lasat in ambalajul original.
Mod de preparare
Pentru glazuri standard se amesteca 1kg de fondant uscat cu aproximativ 120 - 140 ml de apa calduta, amestecul incalzindu-se usor pana la 40-50°C. Fondantul astfel preparat este gata de utilizare si poate fi aplicat imediat.
SFAT PRACTIC | |
Pentru obtinere unor glazuri mai vascoase si opace, ori, dimpotriva, mai usoare si mai transparente, se mareste sau se micsoreaza cantitatea de apa adaugata. Totusi, trebuie avut in vedere sa nu se depaseasca temperatura maxima de 50ºC. |